Vegetarische roti
Ingrediënten voor 2 personen
3 grote aardappels: vastkokers
1/4 stukje adjoema peper of madam jeanet
1 koffiekopje hindoestaanse massala
Beetje aromat
1 laulierblaadje
2 pimentkorrels
1 grote teen knoflook
zout
zonnebloemolie
Voor de groenten
300 gram kouseband
1 klein teentje knoflook
1 ui
1 tomaat
1/2 kopje ketjap manis (zoet)
zout
mespuntje laos
sambal oelek
2 Rotikoeken, te koop bij toko, (diepvries)
Voorbereiding
Bereidingswijze voor Roti aardappel:
Voorbereiding: hak de knoflook fijn en snijd de peper in heel kleine stukjes.
Kook wat water in de waterkoker
Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukjes, was de aardappels en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit in een braadpan de olie, zodra de olie heet genoeg is voeg je de aardappelstukjes toe, roer met een houten pollepel door de aardappels zodat ze niet aan de bodem vastplakken.
Bak de aardappelstukjes ongeveer 1 minuut,voeg dan de knoflook en de peper toe, roer 1 minuut door.
Temper de warmtebron.
Voeg de massala en de aromat toe en bak deze onder voortdurend roeren even mee, ongeveer twee minuten op de laagste stand.
Voeg het kokende water toe zodat de aardappeltjes onder staan en voeg het laulierblad en de pimentkorrels toe.
Doe het deksel op de pan en laat de aardappeltjes gaar worden, wanneer ze bijna gaar zijn haal je het deksel er af en laat het vocht iets inkoken totdat je een wat dikkere saus hebt, ongeveer 10 minuten.
Bereidingswijze
Bereidingswijze voor Kouseband
Voorbereiding
Haal de uiteinden van de kousebandjes, was de kouseband en snijd ze in stukjes van twee cm. spoel de stukjes nogmaals af en laat ze uitlekken.
Pel de ui en snipper deze in kleine stukjes
Hak de knoflook fijn
Verwarm de olie in een koekepan en bak de ui wat glazig, (niet bruin) voeg de kouseband toe en bak deze onder geregeld omscheppen ongeveer 5 minuten, voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Snijd de tomaat in stukjes en verwijder het zaad, voeg dit toe en bak kort.
Temper de warmtebron, voeg de laos, 2 eetlepels water,wat zout en de sambal toe, roer dit om.
Leg een deksel op de pan en laat de kouseband onder af en toe roeren gaar worden, voeg de ketjap toe.
Je kan hier ook nog gekookte eieren bij doen, kook dan de eieren hard, pel ze en bak de eieren in een hoge pan met wat olie, voeg wat sambal en wat aromat toe en leg ze in de pan bij de gare aardappelen.
Verwarm de rotikoeken in een grote koekepan, Let op! de koeken mogen niet bruin worden dus alleen verwarmen, geregeld omkeren, of in de magnetron, dan wel in het plastic laten anders worden ze hard.
Serveertips
Leg een rotikoek op een bord, schep hier wat aardappel en kouseband en eventueel het ei op, voor liefhebbers van pittig eten wat sambal er apart bij doen, eet de roti met je handen, gebruik stukjes koek om je groenten en aardappel mee op te pakken.