Foe yong hai

0
467

Foe yong hai

 

luchtballon005.jpg picture in Didy

ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • champignons
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes verse selderij
  • 4 eetlepels tuinerwten (diepvries)
  • 4 eetlepels olie
  • 6 eieren
  • tomatenketchup
  • 250 ml bouillon (van tablet)
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en in plakken
  • 1 eetlepel ketjap manis
  •  

Bereiden

Van prei Van ui 1 zeer fijn snipperen, andere in dunne ringen snijden. Knoflook uitpersen. Selderij fijnsnijden. Tuinerwten in bodempje kokend water met zout 3 min. koken, uit water scheppen en onder koud stromend water afspoelen. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Prei, gesnipperd uitje en helft van knoflook 3 min. fruiten, af en toe omscheppen. Eieren loskloppen. Gebakken groenten, selderij door eieren roeren, op smaak brengen met 1/2 tl zout en peper. In koekenpan 1/2 el olie verhitten en met kwart van eimengsel omelet bakken. Met 1 1/2 el olie en rest van eimengsel nog 3 omeletten bakken. Omeletten tot gebruik warmhouden. Intussen in sauspan rest van olie verwarmen. Rest van knoflook kort in olie fruiten. Tomatenketchup erdoor roeren en bouillon erbij schenken. Gemberwortel eraan toevoegen en geheel aan de kook brengen. Tomatensaus op smaak brengen met ketjap en al roerend op laag vuur 3 min. laten doorkoken. Uiringen en tuinerwten aan tomatensaus toevoegen en 2-3 min. laten sudderen. Gemberwortel uit saus verwijderen. Omeletten over vier warme borden verdelen en saus erover en ernaast schenken. Lekker met rijst