Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas
Voor 4-5 personen:
100 gram harde geitenkaas in plakken of geraspt
– Tomatensaus;
Olijfolie, 1 teentje knoflook, 800 gr gezeefde tomaten
5 sjalotjes, versgemalen peper en zout, bosje basilicumblaadjes
3 bosuitjes, 1 rode of gele paprika, 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
paar takjes verse tijm
– Bechamelsaus;
500 ml melk, 40 gram boter, 40 gram bloem, nootmuskaat
Bereiden:
1. Bereid de tomatensaus en de bechamelsaus. Schaaf de courgette in dunne plakken, dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf.
2. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en rasp de paprika grof, roer samen met het gerookte paprikapoeder en de tijmblaadjes door de tomatensaus.
3. Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus en leg hierop de eerste 3 lasagne bladen.
4. Bedek de lasagne bladen met 1/3 van de overgebleven saus en verdeel hierover weer 1/3 van de dunne plakjes courgette. Bedek de courgette met 1/3 van de bechamelsaus en 1/3 van de geitenkaas en eindig met de lasagne bladen.
5. Herhaal dit nog 2 keer (eindig uiteraard nu niet met lasagne bladen) maar bestrooi de bovenkant van de lasagne met wat verse tijmblaadjes.
Tips:
Geen zin om zelf tomatensaus te maken? Je zou ook voor een pastasaus uit de supermarkt kunnen gaan (uiteraard wel minder lekker!)
Restjes in de koelkast? De tomatensaus is erg geschikt om restjes groente en kruiden in te verwerken. Ook erg lekker met geraspte bleekselderij en kleine stukjes aubergine