Vegetarische bami
Wat heb je nodig:
250 g tofu
125 g mie
4 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels shoyu sojasaus
1 klein stuk gember
2 theelepels citroengras
1 theelepel rode peper
1 teentje knoflook
1 prei
1 ui
1 winterwortel
¼ groene kool
100 g taugé
Laat de tofu goed uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Snij de tofu in
dobbelstenen.
Snij het citroengras in hele kleine ringetjes.
Giet zonnebloemolie in een koekenpan met stevige bodem.
en laat de olie heet worden. Frituur de blokjes tofu op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en
knapperig zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie.
Rasp de gember en knijp het sap uit boven een kom. Pers hierin ook de knoflook met een
knoflookpers. Doe het citroengras, shoyu en peper erbij en giet dit over de tofu. Vermeng de tofu
goed met de marinade.
Snij de prei, ui, kool en winterwortel in dunne reepjes. Bewaar ze in een kom.
Doe 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok en op het vuur . Laat deze op
middelhoog vuur heet worden. Voeg de prei, ui, winterwortel en de kool toe aan de hete olie en
roerbak de groente 4 minuten. Voeg dan de tofu met marinade toe. Voeg op het laatst de taugé toe,
zet het vuur uit en blijf omscheppen tot de taugé er glazig uitziet
Breng intussen in een grote pan water aan de kook en kook de mie in 5 minuten
beetgaar. Meng de mie door het tofu]groentemengsel en doe over in een mooie schaal.
Warm te houden tot het serveren.