Tajineschotel
Dit eten wij vandaag
Dit heb je nodig:
3 middelgrote vastkokende aardappelen;
2 courgettes;
2 wortelen;
ontpitte groene olijven;
1 ui;
tomatenblokjes (uit blik of vers, naar eigen smaak en hoeveelheid);
2 tenen knoflook;
ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel; heb je dat niet in huis dan is gemalen komijn ook lekker);
gemalen koriander (of een eetlepel gehakte verse koriander);
zwarte peper naar smaak;
1 bouillonblokje;
olijfolie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma.
Zo maak je het:
Maak alle groenten schoon (wassen/schillen/schrappen) en snijd ze in kleine blokjes of plakjes.
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes.
Doe de blokjes en/of plakjes groenten in een grote kom samen met de ui en de knoflook en voeg er de specerijen, zwarte peper en het verkruimelde bouillonblokje aan toe.
Overgiet het geheel met een flinke scheut olijfolie en meng alles goed door elkaar. (je kunt er ook een scheut citroensap doorheen mengen)
Dek de kom goed af en zet minstens een uur in de koelkast.
Doe de gemarineerde groenten in de tajine en verdeel daar de tomatenblokjes uit blik met het sap overheen.
Voeg er ook een flinke scheut water aan toe.
Doe het deksel op de tajine en plaats in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden.
Maak je dit gerecht in een tajine i.p.v. een vuurvaste schaal dan kan je de tajine ook gewoon op het gas zetten.
Het gerecht is klaar als de groenten zacht zijn en de saus is gereduceerd.