Tajine recepten

0
62
tajinedidy.jpg picture by cherinja
  • Voor het bakken en daarna langzaam stoven van groenten en vlees zet je de schaal met een flinke scheut olijfolie en snufje zout op het fornuis.
  • Als de Tajine goed warm is, voegt je de ingrediënten voor het gerecht toe.
  • Voor een gerecht met vlees, bakt je het vlees eerst bruin en voegt je daarna eventueel de groenten toe.
  • Zet het deksel op de Tajine en laat het gerecht op een laag pitje langzaam gaarstoven.
  • De groenten en het vlees stoven in principe in eigen vocht. Voeg alleen een scheutje water toe als de groente zelf niet veel vocht afgeeft.
  • De meeste gerechten maakt je in een half uur of korter klaar. Je bespaart zo al snel energie ten opzichte van het gebruik van andere soorten pannen.
  • Als je de schaal van de warmtebron haalt, blijft ze nog lange tijd warm: ideaal om het gerecht in te presenteren en gezellig lang te tafelen.
  • Na gebruik wast je de schaal eenvoudig met een beetje zeepsop af.