Surinaamse pastei

0
450

Surinaamse pastei

400 g aardappelen, iets kruimig

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 300 g vegetarische kipfilet, in reepjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g,
    diepvries)
  • 1 blik croissants super (6 stuks)
  • 1 ei, losgeklopt
  •  
  • 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen
    en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise).
  • Kook 3 min. in water met zout. Verhit ondertussen de olie
    in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.
  • Voeg de kip, bouillonblokjes en het kerriepoeder toe en
    bak 3 min.
  • Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van
    het vuur
  • . 2. Halveer het deeg in de
    breedte.
  • Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28
    cm.
  • Bekleed de ingevette schaal met 1 lap deeg. Verdeel de
    vulling erover.
  • Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een
    vork.
  • Bestrijk met het ei. Maak met een mes inkepingen in het
    deeg zodat de vulling minder
  • vochtig en het deeg knapperig wordt. Bak ca. 25 min. in
    de oven.
  • Lekker met sambalboontjes