Surinaamse pastei
400 g aardappelen, iets kruimig
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 300 g vegetarische kipfilet, in reepjes
- 2 bouillonblokjes
- 2 tl kerriepoeder
- 200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g,
diepvries) - 1 blik croissants super (6 stuks)
- 1 ei, losgeklopt
- 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen
en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). - Kook 3 min. in water met zout. Verhit ondertussen de olie
in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. - Voeg de kip, bouillonblokjes en het kerriepoeder toe en
bak 3 min. - Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van
het vuur - . 2. Halveer het deeg in de
breedte. - Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28
cm. - Bekleed de ingevette schaal met 1 lap deeg. Verdeel de
vulling erover. - Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een
vork. - Bestrijk met het ei. Maak met een mes inkepingen in het
deeg zodat de vulling minder - vochtig en het deeg knapperig wordt. Bak ca. 25 min. in
de oven. - Lekker met sambalboontjes