Marokkaanse
groenteschotel
Lekkere kruidige groenten zoals
pompoen, zoete aardappels, aubergine en feta uit de oven
Ingrediënten
500 gr
wortels
wortels
4 middelgrote zoete
aardappels
aardappels
1
flespompoen
flespompoen
1
aubergine
aubergine
200 gr
feta
feta
1 rode ui
Scheut
olijfolie
olijfolie
1 eetl ras el hanout
(Marokkaanse kruiden mix)
(Marokkaanse kruiden mix)
Paar takjes verse
munt
munt
Bereiding
Verwarm de oven op 200
graden. Schil de wortels, flespompoen, ui en aardappels en snijd in stukjes. Doe
alle groenten (behalve aubergine) in een grote ingevette ovenschaal en schenk er
een scheutje olijfolie bij en schep goed door. Zet de ovenschaal 20 min in de
oven. Snijd ondertussen de aubergine en feta in blokjes. Haal de ovenschaal uit
de oven en schep de aubergine en feta blokjes door de groenten. Meng de ras el
hanout kruiden met een beetje olijfolie en giet dit over de groenten. Voeg de
fijngehakte munt toe en schep alles nog een keer goed door. Zet de ovenschaal
nog een minuut of 12 terug in de oven.
graden. Schil de wortels, flespompoen, ui en aardappels en snijd in stukjes. Doe
alle groenten (behalve aubergine) in een grote ingevette ovenschaal en schenk er
een scheutje olijfolie bij en schep goed door. Zet de ovenschaal 20 min in de
oven. Snijd ondertussen de aubergine en feta in blokjes. Haal de ovenschaal uit
de oven en schep de aubergine en feta blokjes door de groenten. Meng de ras el
hanout kruiden met een beetje olijfolie en giet dit over de groenten. Voeg de
fijngehakte munt toe en schep alles nog een keer goed door. Zet de ovenschaal
nog een minuut of 12 terug in de oven.