Spaanse aardappeltjes in tomatensaus.
En blijft er een beetje over, dan is dat helemaal niet erg. Koud eten wij deze aardappeltjes ook heel graag. Een lunchhapje voor morgen dus.
- Voor vier personen;
- 1 kilo nieuwe aardappeltjes, geschrapt
- 1 grote ui, in halve ringen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 l blikje gepelde tomaatjes
- wat chilipoeder of chilivlokken
- een flinke pluk saffraandraadjes
- 1 glas witte wijn
- zeezout
- een handje zwarte olijven
- wat vers gehakte peterselie
- eventueel wat geroosterde pijnpitten
Fruit ui en knoflook zachtjes in de olijfolie, zonder ze te laten kleuren. Voeg de tomaten, chili en saffraan toe, laat even meebakken en doe er dan de witte wijn bij. Laat het mengsel inkoken tot een dikke puree. Voeg de aardappeltjes toe en zoveel water dat de aardappeltjes net onder staan. Breng alles weer aan de kook en laat het op een hoog vuur inkoken tot de aardappeltjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
Voeg de olijven toe en laat nog een paar minuten doorsudderen om de smaken goed te laten mengen. Voeg er, helemaal op het laatst, wat versgehakte peterselie bij.
Rooster intussen de pijnpitjes. Schep de aardappelen op een schaal. (strooi er eventueel de geroosterde pijnpitjes over.