SMOOR DJAWA

0
61

SMOOR DJAWA (pittig gekruid Javaans stoofgerecht
met soja)

tekstbestand

Smoor djawa heerlijk

Op de foto: Smoor Djawa, geserveerd
met witte rijst, sperzieboontjes, seroendeng, gebakken uitjes en atjar
tjampoer.
Een pittig gerecht met een citroen/limoen smaak en een nootmuskaat
smaak.
Een heerlijke combinatie van smaken.
Zeer geschikt als onderdeel
van een indonesische rijsttafel.
Het is een eenvoudig gerecht om te
bereiden.

Aantal personen:
4.
Bereidingstijd: 25 minuten.

Ingrediënten:

seitan of
sojabrokken
zout,
4-seizoenenpeper uit de molen,
2 grote uien,
2 à 3
teentjes knoflook,
3 eetlepels arachideolie,
0,5 eetlepel sambal
oelek,
3 eetlepels ketjap manis,
1 stukje foelie,
1 theelepel rasp van
een citroenschil of limoenschil.

Bereiding:

Snijd seitan in blokjes (circa 1,5
centimeter).
Bestrooi de seitan met wat zout en
4-seizoenenpeper.

Snipper de uien.
Hak de teentjes
knoflook ragfijn.
Verhit de olie.
Fruit de ui en de knoflook er onder
voortdurend omscheppen 2 minuten lang.

Schep de seitan erdoor.
Voeg
sambal manis, ketjap manis, 1,5 deciliter kokend water, foelie en rasp van
citroenschil of limoenschil toe.
Schep alles goed om.
Laat het geheel, met
het deksel op de pan, zachtjes gaar stoven (circa half uur).

Verwijder de foelie, als u die nog
kan terugvinden.

Tip:

Het gerecht kan worden
ingevroren.

Eet smakelijk!