Salade met warme geitenkaas

0
434

Salade met warme geitenkaas

 photo warmegeitenkaassalade_zpsbc590dc7.jpg

Ingrediënten
150 gr gemengde sla (bv rucola melange)
50 gr pijnboompitten, geroosterd
250 gr cherry tomaten, gehalveerd
30 gr krokant gebakken veg. spekjes
50 ml olijfolie
1 eetl honing
2 eetl balsamico-azijn
Peper en zout

4 eetl peen peen julienne

4 plakken geitenkaas a 75 gram (bv Bettine Geitenkaas honing)
 
Materialen
Bakpapier of aluminiumfolie

 

Bereiding
Verwarm de grill (of oven 200 graden) voor of maak gebruik van de bbq. Maak eerste de dressing door middel van de olijfolie, honing en balsamico-azijn door elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe de sla in een kom en meng de dressing er door. Voeg de pijnboompitten, peen julienne, spekjes en cherry tomaten toe en meng alles voorzichtig met een (sla)vork. Bewaar aan aantal pijnboompitten en spekjes voor de garnering. Verdeel de sla over 4 bordjes. Heb je 2 dikke plakken geitenkaas dan snijd je deze door horizontaal door midden zodat je 4 dunnere plakken hebt. Leg ze op een stuk bakpapier of aluminiumfolie en bak ze 5 minuten onder grill of op de barbecue. Omdat ze erg zacht zijn kun je het beste het bakpapier in vieren knippen en ze van het papier laten afglijden op de salade. Garneer met wat spekjes en pijnboompitten