Rijst met knapperige groenten en tempeh
Ingrediënten
(voor 4 personen):
400 gram rijst
300 gram worteltjes
200 gram peultjes
5 stengels bleekselderij
500 gram tempeh
1 eetlepel 5-kruidenpoeder
2 theelepels sambal
3 eetlepels dikke ketjap manis
plantaardige olie
Bereiding:
Snij de tempeh klein en marineer deze met de sambal, de ketjap en de 5-kruidenpoeder.
Het is de "kunst" om alle delen (rijst, groenten en tempeh) ongeveer gelijktijdig klaar te hebben.
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de de peultjes ongeveer 5 minuten. Bak de tempeh in een pan met wat olie ongeveer 15 minuten en snij intussen tijd de worteltjes en de selderij fijn. Bak, als de tempeh nog een minuut of vijf moet bakken, de groente kort op een hoog vuur knapperig. Serveer alles in een schaal en garneer de rijst met een takje groen van de bleekselderij.