quinoapilaf met spinazie en kaas

0
470

quinoapilaf met spinazie en kaas

In deze romige pilaf wordt de luchtige, nootachtige graansoort quinoa verwerkt. Verder is het recept gebaseerd op een heerlijke harde geitenkaas. Het recept heeft verbluffende smaak en textuur. Probeer het eens met gestoomde zalm. Het recept is ook lekker met pijnboompitten en een reeks van andere kazen

  • 4 eetlepels quinoa
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels naturel zonnebloempitten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50g verse spinazieblaadjes
  • 2 theelepels citroensap
  • 25 gr geraspte stevige geitenkaas, bijv. Goudse of cheddar
  • Een pan licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. Quinoa toevoegen en in 15-20 minuten gaar koken. Afgieten door een vergiet en met koud water afspoelen. Apart zetten.