Pompoenstamppot met appel en kaas

0
53
pompoen

Pompoenstamppot met appel en
kaas

Voor deze pompoenstamppot met appel
en kaas (4 personen) heb je nodig:

1 pak pompoen (450 g,
diepvries);
2 fris zure en knapperige appels (bijv. Granny Smith), in
blokjes;
2 el olijfolie;
2 tl gemalen komijn;
1 kg aardappelen iets
kruimig;
100 ml magere melk;
1/2 tl gemalen kaneel;
150 g belegen
geitenkaas, geraspt.

Hoe gaat het in zijn
werk:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de pompoen en appel in een kom met de olie, komijn, peper en zout. Leg op
een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 min. in de
oven.

2. Schil ondertussen de aardappelen
en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Stamp fijn met de pureestamper.
Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe. Meng het pompoen-appelmengsel, de
kaneel en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met falafel
balletjes