Pompoencurry
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine (500 g) pompoen, uitgehold en in blokjes, schillen is niet nodig
- 2 preien, in ringen
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 blik (1 1/2 kop) gekookte kikkererwten
- 1 blik ontvelde tomaten, in stukjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 300 ml water
- 1 1/2 theelepel bouillonpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel tijm (optioneel)
- 1/4 theelepel zwarte peper
Verhit olie in een grote pan met een deksel en fruit de ui tot hij glazig is.
Voeg overige ingredienten toe en meng ze goed door elkaar.
Breng het geheel aan de kook en het op laag tot middelhoog vuur 15-20 minuten
stoven tot de pompoen gaar is. Roer af en toe door en voeg eventueel wat extra water
toe zodat de saus niet aanbrandt.
Haal de pan van het vuur en laat gekookte curry liefst nog 10 minuten staan
om de smaken wat meer te laten mengen.
Wij eten dit graag met quinoa, maar rijst, couscous, bulgur of pasta is het ook heerlijk.