Pittige Linzensoep

0
5

Pittige Linzensoep

 

 

 linzensoep3.jpg

Hoe te maken?

Kook de linzen in ongeveer 15 minuten gaar in ongeveer anderhalve liter water.
En laad ze dan goed uit laten lekken in een bolzeef.
Bak de ui en gember in de olie of geklaarde boter tot ze gekleurd zijn, voeg aardappelblokjes en tomaat toe en laat 5 minuten garen,
dan de kruiden toevoegen en bak ze nog 2-3 minuten mee.
Voeg vervolgens de uitgelekte linzen en 1 liter water toe en breng het geheel aan de
kook tot linzen uit elkaar beginnen te vallen en aardappelblokjes gaar zijn.
Voeg tamarinde en kool toe . Laat koken tot mengsel
gaar

 

 

Wat heb je nodig?

200 gr oranje linzen
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 theelepel verse geraspte gember
2 eetlepels geklaarde boter of olie
1 grote aardappel in blokjes
1 blik tomatenblokjes
2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kurkuma
½ theelepel grof gemalen chilipeper
2 eetlepels gedroogde kokos (of van een blok santen)
1 eetlepel tamarindepasta (geeft zure smaak)
150 gr. Gesneden kool
Verse koriander voor garnering