Pittige
kerrierijst
Lekker snel gerecht, vooral als
je zoals ik nog een restje rijst
hebt.
De rijst lekker gebakken met Spaanse peper, ui, knoflook en flink wat
kerrie. De mango-chutney en de bananen maken het geheel af. Lekker
smullen!
Kook de rijst volgens de
gebruiksaanwijzing op het pak gaar in de bouillon. Laat de rijst zo mogelijk
afkoelen.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de rode peper schoon
en snij deze in kleine stukjes.
Verhit de olie in de wok.
Bak
hierin de ui, knoflook en rode peper plm. 3 minuten.
Voeg het klontje boter
en de kerriepoeder toe en bak dit al roerend mee tot de kerriepoeder gaat
geuren.
Voeg de (goed uitgelekte en liefst afgekoelde) rijst toe en bak dit
even mee.
Roer de mango chutney en de doperwten door de rijst. Warm alles
goed door. En proef je rijst!
Maak op smaak met peper, zout, ketjapsaus en
citroensap.
Strooi de peterselie door de rijst
Lekker met mijn
rrukkelijke-aziatische-wittekool-saladehttp://
INGREDIENTEN 2 personen
150 gram
rijst of andere lekkere rijstsoort
plm. 1 liter bouillon
(evt. van blokje)
1 flinke ui
1 rode Spaanse peper (of
meer naar smaak)
2 teentjes knoflook
doperwtjes
1
flinke eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels zonnebloemolie of
maisolie
2 flinke eetlepels mango chutney
peper,
zout
paar druppels sojasaus
paar druppels
citroensap
eventueel 10 gram roomboter
2 eetlepels gehakte peterselie