Penne met tomatensaus
mozzarella en rucola
Ingrediënten
- Penne
- 4 tomaten
- tomatenblokjes met basilicum (blik)
- verse basilicum
- verse kruiden naar keuze
- kruidentuiltje
- tabasco
- klein pepertje
- peper / zout
- olijfolie
- mozarella
- rucola
Bereidingswijze
- Snij de tomaten in kleine stukjes en bak de tomaten in olijfolie
- Als de tomaten half gaar zijn voeg je de tomatenblokjes uit blik toe
- Vervolgens kruid je goed door, je voegt het kleine pepertje toe, tabasco, verse basilicum (en eventueel andere verse kruiden die je nog hebt staan), kruidentuiltje, peper, zout, en eventueel nog andere groene kruiden die in je kast staan (je niet inhouden is de boodschap! Kruiden maakt nu eenmaal een tomatensaus).
- Ondertussen kook je de penne al dente
- Snij de mozzarella in kleine stukjes
- Als alles klaar is, leg je de penne in een pastabord, vervolgens strooi je lekker veel tomatensaus over de penne, daarna leg je de mozarellastukjes op de tomatensaus en je werkt de borden af met een ‘toefje’ rucola.
- Tip: Serveer er vers geraspte gruyèrekaas bij