Pad thai
200 gr noedels, 2 el ongezouten
pinda`s, 4 el wok-olie of zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook – fijngehakt, 2
rode uien – fijngehakt, 2 rode chilipepers – fijngehakt, 2 eieren – geklutst, 2
el oestersaus, 1 el bruine suiker, 3 el limoensap, 4 el tamarindepasta –
aangelengd met een beetje water, 100 gr taugé, 2 el gehakte koriander (vers of
diepvries).
Voorbereiding
Kook de noedels. Giet ze af en spoel
er koud water over zodat ze niet te gaar worden. Rooster de pinda`s in een hete
droge koekenpan. laat ze iets afkoelen en hak ze grof.
Bereidingswijze
Verhit olie in een
wok en bak de knoflook, ui en pepers. Schep het geklutste ei erdoor en laat dit
al roerend stollen. Voeg de oestersaus, suiker, limoensap en tamarinde toe en
verhit dit geheel goed. Schep de taugé en noedels door en roerbak 2-3 minuten.
Garneer met pinda`s en koriander.
Serveertips
Ipv pinda`s kan je ongezouten
cashewnoten gebruiken.
Door de zaadjes en de zaadlijsten van de rode
pepers te verwijderen zal het gerecht iets minder pittig worden. het beste kan
je met wegwerphandschoenen werken. Zo blijven je vingers vrij van het scherpe
van de rode peper. Kan behoorlijk pijnlijk zijn als je per ongeluk je vingers
aflikt of in je ogen wrijft.