Ovenschotel van spinazie met kaas

0
494

Ovenschotel van spinazie met kaas

eetsmakelijk3didy.gif picture in Didy

Ingrediënten

  • 2 pakken spinazie deelblokjes (a 450 g, diepvries)

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 kleine ui gesnipperd

  • 1 teen knoflook fijngesneden

  • 3 eieren

  • 1 beker crème fraîche light

  • Goudse kaas belegen gemalen

  • nootmuskaat naar smaak

  • aardappelpuree maken met boter

Bereiden

Haal de spinazie uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 200 °C, vet de ovenschaal in. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de ui en de knoflook goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat het al roerend ontdooien. Klop de eieren los met de crème fraîche en de geraspte kaas, voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en schep dit door het spinaziemengsel. Roer de aardappelpuree . Schep de helft in de ovenschaal en strijk het glad, schep het spinaziemengsel op de puree. Verdeel de rest van de puree kruimelig over de spinazie. Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de spinazieschotel goudbruin in 20-25 minuten. Verdeel de spinazieschotel over 4 borden.

Je kan er ook gekookte eieren in stoppen
dan is het een leuk paas gerecht,
dan heet het verstopte eieren