Ovenschotel van pastinaak

0
508

Ovenschotel van pastinaak

 pastinaak2_zpse212a69f.png

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ± 2 dl halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  • Groentegerecht
    Aardappel-, rijst- of pastagerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
  2. Verwijder van de pastinaak de uiteinden en schrap de buitenkant eraf.
  3. Snijd de pastinaak in dunne plakken.
  4. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  5. Fruit de uien en de knoflook in de olie zacht.
  6. Voeg de plakken pastinaak toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  7. Warm de grill voor.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
  9. Schep het pastinaakmengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
  10. Laat er onder de hete grill een bruin korstje op komen.