Ovenschotel van pastinaak
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram pastinaak
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- ± 2 dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
- Verwijder van de pastinaak de uiteinden en schrap de buitenkant eraf.
- Snijd de pastinaak in dunne plakken.
- Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Fruit de uien en de knoflook in de olie zacht.
- Voeg de plakken pastinaak toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
- Warm de grill voor.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
- Schep het pastinaakmengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat er onder de hete grill een bruin korstje op komen.