Het wordt weer tijd voor wat steviger kost. Een soep boordevol groenten en vol vitamientjes. Dat kunnen we wel weer gebruiken in de herfst.
De soep…
75 gram soeppasta, 1 selderijstengel klein gesneden, klein blikje witte bonen, 100 gram sperziebonen in kleine stukjes gesneden, ui gesnipperd, paar tomaten in stukjes, 2 aardappels in blokjes, 2 kleine courgettes in blokjes, 1 aubergine in blokjes, wortel in kleine blokjes, half bakje champignons in plakjes, stukje savooie kool geschaafd of een ander soort kool, oregano naar smaak, pesto (uit een potje of zelf maken) 2 liter water, 4 groentbouillontabletten
Giet een beetje olie in een pan en fruit de ui heel eventjes. Doe de rest van de groenten erbij, het water, oregano en de bouillontabletten. Breng aan de kook en laat de soep 1 uur op laag vuur koken. Schep de soep in kommen en schep er een beetje pesto in. Serveer met een mooi stuk brood