Mangochutney

0
5

Mangochutney

 

 mangochutney1.jpg

Ingrediënten voor 1 pot:
– 1 rijpe mango
– 1/2 rode peper
– 1 rode ui
– 3 cm gember
– 1 teentje knoflook
– 100 ml rijstazijn
– korianderpoeder
– komijnpoeder
– kruidnagelpoeder
– cayennepeper
– 5 eetlepels suiker
– 2 eetlepels citroensap
– snufje zout

Bereiden:
1. Snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn (zonder de zaadjes en zaadlijsten) en rasp de gember met een goede rasp.
2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ca. 0.5-1 cm.
3. Doe de mango, ui, knoflook, rode peper, rode peper en rijstazijn in een pan met een dikke bodem. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur in 30 minuten inkoken tot 'jamdikte'.
4. Breng ondertussen de chutney op smaak met een beetje suiker, koriander, komijn, cayennepeper, zout en citroensap.
5. Giet de chutney in een goed schoongemaakte/ steriele weckpot, sluit deze af en laat afkoelen. Na het afkoelen moet de chutney in de koelkast bewaard worden.

Tips:
– Een mango is gemakkelijk te schillen met een dunschiller.
– in plaats van rijstazijn kan ook wittewijnazijn gebruikt worden.
– De pot kan steriel gemaakt worden door deze te koken in kokend water met wat soda.