Macaronischotel

0
10

Macaronischotel

macaroni012.jpg picture by cherinja

 

Ingrediënten voor 4 personen:
600 g macaroni
1 ui
4 teentjes knoflook
peterselie

roquefort of andere pittige kaas

en oude geraspte kaas

1 bouillonblokje
5 eetlepels olie

peper, zout

Bereidingswijze:
 Kook de macaroni in water en zout beetgaar.
 Pel de ui en de teentjes knoflook. Snipper ze fijn.
 Snijd de prei in halve ringetjes en was ze goed.
 Verhit een pan met olie en bak hierin de knoflook, ui even in roomboter
 Voeg bloem toe

Ongeveer 3 dl koud water en flink blijven roeren tot het een glad sausje is

Voeg de roquefort en de helft van de geraspte kaas toe
Voeg de gekookte macaroni toe en breng op smaak met peper en zout.

doe alles in een vuurvaste schaal en paneer er over

plus hier en daar een klontje borter

Als laatste de rest van de gemalen kaas

Lekker met een salade