Klein kaastaartje

0
343

Klein kaastaartje met Blue Stilton, peer en rozenbottel noten dressing

 taartje_zps13d360f0.png

  1. Maak eerst de creme van Blue Stilton. Meng hiervoor de helft van de Blue Stilton met de roomkaas en witte port in een keukenmachine. Breng op smaak met peper. Hou de rest van de blue stilton apart.
  2. Rooster het brood. Steek hier 8 gelijke cirkels uit. Schil de peer, verwijder het klokkenhuis. Snij in kleine stukjes. Meng met 1 eetlepel citroensap. Meng de jam met de notenolie, peper en zout. Doe dit in een spuitfles.
  3. Besmeer 2 uitgestoken stukken toast met een dikke laag kaas crème. Verdeel hier een 4de deel van de peer over. En verbrokkel een 4de deel van de achter gehouden blue stilton erover. Plaats ze op elkaar op een bord. Herhaal dit met de rest van de borden.
  4. Versier de bovenkant van de taartjes met de rucola. Garneer je bord met de rozebottel noten dressing uit de spuitfles.


Kerst kook tip: Bereid de kaas creme en de dressing een dag van te voren. Zo hou je meer tijd over voor de rest van het kerstmenu en de gasten.

Om te zorgen dat het taartje niet gaat schuiven op het bord, plak je het eerste stuk toast vast aan het bord met een beetje kaasmousse.

Dit gerechtje is heerlijk met gebruneerde gezouten noten erbij, zoals pijnboompitten, hazelnoten of pecannoten.

Dit kaastaartje doet het op de kersttafel goed. Zonder al teveel moeite te doen. Maak de kaas creme en de dressing een dag van te voren. Zo kun je met kerst zelf meer aandacht besteden aan het opmaken van je taartje.