kaassoep met witlof en bleekselderij
Een lekkere soep die je met pasen kan geven
Voorgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd : 30 minuten
Ingredienten :
1 ui2 stengels bleekselderij
1 struikje witlof
1 liter bouillon van 2 tabletten
20 gram boter
1 eetlepel bloem
100 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels fijn gehakte peterselie
Bereiding :
Pel en snipper de ui.
Trek de draden van de stengels bleekselderij
en snijd ze in smalle reepjes.
Maak de witlof schoon en snijd hem in repen.
Maak de bouillon van de tabletten.
Verhit de boter in een soeppan en
bak de uisnippers zacht en glazig.
Roer de bloem door de gebakken ui en
voeg al roerend bij kleine beetjes
tegelijk de bouillon toe.
Verhit de lichtgebonden bouillon en voeg
de bleekselderij en witlof toe.
Kook de groenten 8 minuten.
Roer tenslotten de kaas en mosterd door de soep.
Schep de soep in 6 kommen en
strooi er een beetje peterselie over