Hutspot met Seitan-Hachée

0
472

Hutspot met Seitan-Hachée

 hutspotmetseityan.jpg picture by cherinja 

± 750 gram winterpeen, ± 750 gram aardappelen, 330 gramseitan (= 1 kleine pot), 2 grote uien, 2 eetlepels zonnebloemolie, 4 eetlepelsshoyu , ± ½ theelepel gemalen nootmuskaat, 1 snufje zout en peper, ± 2 eetlepels plantaardigejuspoeder , 4 eetlepels tomatenketchup


Zet de aardappelen op met weinig water en voeg de in stukjes gesneden groenten toe.

Schud de seitan af en vang het vocht op in een bakje, dat wordt nl. later voor de jus gebruikt. Snij de seitan in kleine stukjes en bak deze in olie ca. 5 minuten op een hoog vuur en voeg tijdens het bakken 2 el. sojasaus toe.

Doe de gebakken seitan dan uit de pan in een schaaltje. Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan en fruit dan de in stukjes gesneden uien tot ze een beetje glazig zijn. Voeg nu ± 0,5 liter koud water, de tomatenketchup, 2 el. sojasaus en de juspoeder toe. Laat het mengsel al roerend aan de kook komen en dan eventjes doorpruttelen. Als de jus te dun is, voeg dan nog wat juspoeder toe.

Als de aardappelen en groenten gaar zijn (± 25 min.), het resterende vocht afschudden en de nootmuskaat, peper en zout en de helft van de jus toevoegen. Stamp e.e.a. goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat water en olie toe als de stamppot te droog wordt. De gebakken seitan nog even opwarmen met de resterende jus. Klaar!

 

Veg.Kipsausje

 

 

 

fruit een uitje voeg de klein
gesneden kipstukjes toe en evt. champignons

 

voeg wat water tomatenketchup
sojasaus en wat juspoeder