Goulash
Bakje vleesvervangers
5 grote uien
1 rode, 1groene en een gele paprika
3 teentjes knoflook
blikje tomatenpuree
paprikapoeder
500 gram voorgekookte krieltjes (of overgebleven aardappelen)
1 bakje champignons
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels bloem
zout en peper
groentebouillonblokje
olijfolie
Bak in een aparte pan de vleesvervangers
Hak de uien niet te klein en bak ze in olijfoli in een grote wok tot ze glazig zijn
Maak de paprika,s schoon en snij ze in niet te kleine stukken
Doe de paprika,s bij de uien en bak nog 3 min mee
voeg champignons toe Voeg knoflook samen met de tomatenpuree , paprikapoeder,
ketjap zout peper het bouillonblokje en
een halve liter water toe Roer goed door
Strooi de bloem over de saus en roer even door
doe de krieltjes erbij en laat het geheel nog een paar min. sudderen
Voeg als laatste de stukjes vleesvervanger toe
roer door elkaar en dien op