Gevulde tomaten
4 grote tomaten (stevig)
- 1 sneetje oud witbrood
- 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
- 2 eetlepels verse basilicum in fijne reepjes
- 25 g geitenkaas, geraspt
- versgemalen zwarte peper
- 4 eieren (medium)
- 1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten 5 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken. Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met versgeroosterd brood.