Gepofte kastanjechampignons met blauwe kaas

0
3

Gepofte kastanjechampignons met blauwe kaas

 photo champignons_zpsa3ff83d7.png

  • Halveer de 500 g kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • 75 g zachte blauwe kaas
  • olijfolie extra vergine
  • 1 courgette
  • 295 g gegrilde paprika
  • 65 g walnoten
  • 75 g rucola
  • 8 plakken boerenbroodampignons. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng in de ovenschaal de champignons, knoflook, peterselie en een scheut olijfolie. Hussel goed door en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de zachte blauwe kaas over de champignons en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Pof de champignons circa 20 minuten in de oven.

Gegrilde groenten

  • Pel en snijd de resterende knoflook fijn.
  • Meng in een kommetje de knoflook met een scheutje olijfolie.
  • Snijd de courgette in plakken en bestrijk de plakken met de knoflookolie.
  • Verwarm de grillpan en gril de plakken courgette om en om in circa 2 minuten gaar.
  • Snijd de gegrilde rode paprika in repen.
  • Meng in een kom de courgette, paprika en een scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Salade met gegrild brood

  • Bestrijk de plakken brood met de resterende knoflookolie en gril op de grillpan om en om circa 4 minuten.
  • Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof door.
  • Meng in een kom de walnoten, rucola en een scheut olijfolie extra vergine.

Serveren

  • Verdeel de salade over borden en verdeel daar de champignons en de gegrilde groente over. Serveer met het brood.