Gepofte kastanjechampignons met blauwe kaas
- Halveer de 500 g kastanjechampignons
- 3 teentjes knoflook
- 0.5 bosje bladpeterselie
- olijfolie om in te bakken
- 75 g zachte blauwe kaas
- olijfolie extra vergine
- 1 courgette
- 295 g gegrilde paprika
- 65 g walnoten
- 75 g rucola
- 8 plakken boerenbroodampignons. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Meng in de ovenschaal de champignons, knoflook, peterselie en een scheut olijfolie. Hussel goed door en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verdeel de zachte blauwe kaas over de champignons en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Pof de champignons circa 20 minuten in de oven.
Gegrilde groenten
- Pel en snijd de resterende knoflook fijn.
- Meng in een kommetje de knoflook met een scheutje olijfolie.
- Snijd de courgette in plakken en bestrijk de plakken met de knoflookolie.
- Verwarm de grillpan en gril de plakken courgette om en om in circa 2 minuten gaar.
- Snijd de gegrilde rode paprika in repen.
- Meng in een kom de courgette, paprika en een scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Salade met gegrild brood
- Bestrijk de plakken brood met de resterende knoflookolie en gril op de grillpan om en om circa 4 minuten.
- Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof door.
- Meng in een kom de walnoten, rucola en een scheut olijfolie extra vergine.
Serveren
- Verdeel de salade over borden en verdeel daar de champignons en de gegrilde groente over. Serveer met het brood.