Champignons met knoflook in
roomsaus
met een krokant korstje
geserveerd met stokbrood
Ingrediënten
400 gr champignons
100 gr
Monchou (zacht en luchtig)
3 teentjes knoflook
Verse peterselie, grof
gehakt
100 gr veg. spekjes
1 eetlolijfolie
3 eetl paneermeel
3 eetl
geraspte kaas
Zwarte peper
Brood om bij te serveren
100 gr
Monchou (zacht en luchtig)
3 teentjes knoflook
Verse peterselie, grof
gehakt
100 gr veg. spekjes
1 eetlolijfolie
3 eetl paneermeel
3 eetl
geraspte kaas
Zwarte peper
Brood om bij te serveren
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Borstel de champignons schoon en snijd ze dikke plakken. Snijd de teentjes
knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de helft van de
peterselie aan. Voeg na een minuutje de champignons toe en schep regelmatig om.
Bak ze een paar minuten op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin zijn. Schep ze
in een kom en bak nu de spekreepjes in dezelfde pan totdat ze knapperig beginnen
te worden. Voeg de spekjes toe aan de champignons en roer de roomkaas er door.
Breng op smaak met wat peper (zout toevoegen is niet nodig want de spekjes zijn
al vrij zout). Schep alles in een grote (ovenvaste) schaal of verdeel het over 4
kleine schaaltjes. Meng het paneermeel met de kaas en de overgebleven peterselie
en verdeel dit over de schaaltjes. Zet ze 10 tot 15 min in te oven totdat de
kaas is gesmolten en het paneermeel krokant is geworden. Serveer de champignons
met was brood om mee te dippen
Borstel de champignons schoon en snijd ze dikke plakken. Snijd de teentjes
knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de helft van de
peterselie aan. Voeg na een minuutje de champignons toe en schep regelmatig om.
Bak ze een paar minuten op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin zijn. Schep ze
in een kom en bak nu de spekreepjes in dezelfde pan totdat ze knapperig beginnen
te worden. Voeg de spekjes toe aan de champignons en roer de roomkaas er door.
Breng op smaak met wat peper (zout toevoegen is niet nodig want de spekjes zijn
al vrij zout). Schep alles in een grote (ovenvaste) schaal of verdeel het over 4
kleine schaaltjes. Meng het paneermeel met de kaas en de overgebleven peterselie
en verdeel dit over de schaaltjes. Zet ze 10 tot 15 min in te oven totdat de
kaas is gesmolten en het paneermeel krokant is geworden. Serveer de champignons
met was brood om mee te dippen