Champignon stifatho

0
26

Champignon stifatho


 stifatho.jpg

50 gram boter, 500 gram sjalotjes (hele kleintjes)1 rode paprika, 500 gram champignons, 4 -2 pijpjes kaneel, gemalen zwarte peper, blikje tomatenpuree, beetje suiker, 2 blaadjes laurier, flinke scheut rode wijn azijn, 150 ml biologische rode wijn, zout naar smaak

Begin met het pellen van de sjalotjes, (pfff, wat een klus en wat een tranendal) Veeg de champignons schoon en snij in stukken. Snij de paprika klein.

Smelt de boter in een pan en schep er de sjalotjes in, bak een paar minuten op hoog vuur tot ze een beetje gaan kleuren. Voeg paprika en champignons toe, bak nog even door en voeg dan kaneel, tomatenpuree, suiker, peper en laurier toe.

Schenk de azijn en de wijn erbij en roer goed door. Breng het mengsel aan de kook. Leg er een deksel op en laat dan zachtjes pruttelen. Het kookvocht moet tot aan het oppervlakte van de groenten reiken en anders aanvullen met wat water.

Laat de stifatho minstens een uur prutellen op laag vuur, roer regelmatig om, drink de rest van de wijn op en breng dan op smaak met extra peper en zout.
Ik vond achteraf gezien de hoeveelheid kaneel te veel dus dat kan volgende keer wel met 1 stokje en misschien nog een teen knoflook erbij voor iets meer pit.