Aubergine schotel

0
314

Aubergine schotel

2 personen

 aubergineschotel2.jpg

2 grote aubergines, olijfolie, 4 tenen knoflook fijngehakt, 1 rode en 1 witte ui gesnipperd, blik tomaten, 1 theelepel paprika poeder, 1 theelepel bruine suiker, scheutje citroensap, handje verse fijn gehakte peterselie

Was de aubergines. Laat de steelaanzet intact en trek met een scherp mes van boven naar onder reepjes van het vel af. Maak in de lengte een insnede en verwijder het zaad gedeelte. Hak dit fijn en zet weg.


Bestrooi de ontstane holtes met zout en zet een half uurtje rechtop in een vergiet. Veeg dan het zout weg. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aubergines aan beide zijden in 7 minuten lichtbruin en wat zachter.


Haal de aubergines uit de pan en zet ze even opzij.Doe nog wat olie in de pan en bak knoflook en ui en de bewaarde zaaddelen van de aubergine. Voeg na een minuut of 5 het blik tomaten, paprikapoeder, suiker en citroensap toe. Druk de tomaten fijn met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.


Leg de aubergines in de koekenpan en vouw de helften open. Verdeel er het uimengsel over en stop ze goed vol. Schep de rest van de saus er over heen. Voeg wat extra olie toe en 100 ml water. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat de aubergines zo'n 45 minuten pruttelen