aubergine en appel

0
31

Moussaka met aubergine en appel

moussaka.jpg picture by cherinja

Benodigdheden:
2 aubergines
6 eetl. olijfolie
1 pot sugo verdure tomatensaus (470 gram)
1 schaaltje tofu roerbak fijn gekruid (175 gram)
2 pakjes kookroom-
1 zakje geraspte jong belegen kaas (150 gram)
1 zakje aardappelschijfjes (450 gram)
ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Bereiding:

Oven op 175ºC voorverwarmen. Aubergines wassen, schoonmaken,
in plakken van ½ cm dik snijden en met zout bestrooien. In pan tomatensaus
en tofu verhitten. In koekenpan helft van olie verhitten,
helft van aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Met andere helft herhalen. Room culinair met 2/3 deel van kaas mengen.
Ovenschaal met helft van aubergineplakken, helft van tomatensaus en aardappelschijfjes vullen.
Rest van tomatensaus erover verdelen.
Rest van aubergineplakjes erop leggen en rest van room erover schenken.
Met rest van kaas bestrooien. Moussaka in ca. 30 minuten in midden van oven gaarbakken.
Lekker met groene salade en yoghurtdressing.