Eric Schliesser wordt hoogleraar Politieke Theorie aan de Universiteit van Amsterdam

0
774

Het was me al eens ter ore gekomen, maar ik wilde het pas in een blog melden, als ik ergens op internet er een bevestiging van zag. En die kwam ik zojuist op het spoor (er weer eens naar zoekend op Google/nieuws): onder een opiniestuk van hem in NRC van 13 april 2015 ("Net een loterij, die overheidsfinanciering van wetenschappelijke onderzoek") staat bij zijn naam:

Prof. dr. Eric Schliesser is onderzoekshoogleraar Filosofie & Moraalwetenschappen aan de Universiteit Gent. Vanaf 1 september is hij hoogleraar Politieke Theorie aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik ben benieuwd hoeveel van Spinoza's politieke theorie hij in zijn onderzoek en onderwijs zal inbrengen. 

Deze foto maakte ik zaterdag 27 juni 2009 van hem. Hij sprak toen op de jaarvergadering van de Vereniging Het Spinozahuis in het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg over 'Spinoza's kritiek op de natuurwetenschappen'. Die lezing is jammer genoeg nooit in de Mededelingen van de VHS verschenen [cf. blog].  Zijn pagina bij de Univ. van Gent en op academia.edu

Intussen blijkt er op 9 april 2015 ook een nieuwsmededeling door de UvA te zijn gedaan (komen kennelijk niet door bij Google). Daar heet zijn functie: hoogleraar Politicologie, in het bijzonder Politieke Theorie.