"En je zult spinazie eten" is toe aan 9e druk

0
374

              En je zult spinazie eten – een schot in de roos…

product afbeelding 

En je zult spinazie eten. Aan tafel bij Spinoza, filosoof van de blijdschap van Jan Knol (1e druk febr. 2006) gaat komend voorjaar bij de Wereldbibliotheek z'n 9e druk beleven! [Cf. Voorjaarcatalogus]

                           Proficiat, Jan Knol!  

In zijn toespraak bij de herdenking van de 375ste geboortedag van Benedictus de Spinoza, op 24 november 2007 in de Mozes en Aäronkerk te Amsterdam gehouden, zei de toenmalige voorzitter van de VHS, Wiep van Bunge, in zijn toespraak op zo ongeveer de plaats waar Spinoza eertijds gewoond had:

"Heel bijzonder is ook het succes van Jan Knol, die Spinoza in zo eenvoudig mogelijke bewoordingen toegankelijk maakt voor een groot publiek. Alleen al van zijn En je zult spinazie eten, zijn in korte tijd enkele duizenden exemplaren over de toonbank gegaan."

Dat zei hij ongeveer anderhalf jaar na het uitkomen van dit boekje, dat straks dus aan z'n 9e druk toe is. Hoeveel meer duizenden exemplaren zullen inmiddels in Nederland hun weg hebben gevonden? De Duitse Spinoza-Bibliografie heeft het niet opgenomen in de "officiële secundaire Spinoza-literatuur". Misschien moet de uitgever Knol's boekjes eens opsturen naar de Wolfenbütteler Bibliotheek die tegenwoordig die Bibliografie bijhoudt?

Hierna een afbeelding van de achterzijde van het boekje: