Een workshop patisserie of een middagje in de proeverij: smullen maar

0
3717

Bij de banketbakker kijk je vaak je ogen uit. De heerlijkste cake, chocolade en gebak staat uitgestald in de toonbank. Sommige patisserie is ware kunst. Tijdens een workshop patisserie leer je al dit lekkers zelf maken. Niet voor niets is bakken en koken een hobby van veel Nederlanders. Het is echt om van te smullen!

Het ontstaan van de patisserie

Het woord ‘patisserie’ is afkomstig uit het Frans. Daar is het afgeleid van het woord pâte, hetgeen deeg betekent. De bekende patisserie gerechten waar we vandaag de dag van smullen hebben we te danken aan een Fransman genaamd Antonin Carême. In de Middeleeuwen bedacht hij zoete gerechtjes als merengues, nougat crème en de croquembouche.

Ontpop je tot een banketbakker

Met een workshop patisserie ontpop jij je tot een echte banketbakker. Met je handen in het deeg leer je alle kneepjes van dit bijzondere ambacht. Onder de deskundige begeleiding van een docent maak je al in een paar uur lekkernijen als muffins en bonbons. Of misschien tover je wel een overheerlijke chocoladetaart op tafel. Smullen maar!

Smullen in de proeverij

Naast een workshop patisserie zou je ook deel kunnen nemen aan een proeverij. Dat is net zo lekker! Proeven is een onmisbaar onderdeel van het koken en bakken. Zonder even te proeven zou een middagje of avondje in de keuken immers een stuk saaier zijn. Met een workshop proeverij mag je zoveel proeven als je zelf wilt. Als dat geen droom is die uitkomt!

De hele middag proeven

Een proeverij staat niet in het teken van een bepaald gerecht. Je proeft er namelijk van allerlei gerechtjes. Wel kan het zijn dat de workshop een bepaald thema heeft. Denk bijvoorbeeld aan proeverij met allemaal vleesgerechtjes of kazen. Of misschien beleef je wel een smakelijke middag bij een chocolade- of wijnproeverij. Tijdens een wijnproeverij proef je bijvoorbeeld van de beste wijnen.

Leerzaam en lekker

Voor veel mensen is een proeverij een droom die uitkomt. Je mag immers ongegeneerd snoepen van al het lekkers dat voorbij komt. Maar een workshop proeverij heeft ook nog een leerzame functie. De docent vertelt je namelijk alle ins- en outs over bepaalde gerechten. Een proeverij over gezonde gerechten kan bijvoorbeeld erg interessant zijn, omdat het thema duurzaamheid momenteel erg hip is.