Een Spinoza-gedicht van Gershon Hepner

0
26

Meestal neem ik geen gedichten, ook niet als Spinoza er in voorkomt, die alleen maar rechtstreeks op internet, in een blog bijvoorbeeld, werden geplaatst. Ik doe dat alleen van ‘echte’ dichters die een uitgever vonden. Maar deze keer maak ik een uitzondering (en treed ik zelf op als kwaliteit beoordelende ‘uitgever’) voor een gedicht dat niet eerder in een bundel werd opgenomen.  

Gershon HepnerGershon Hepner maakte serieus zoveel gedichten dat je hem als professioneel dichter mag zien. Hij schrijft van zichzelf: "I am a physician who was educated in England and moved to the US in 1968 and to LA in 1976. In addition I am a scholar of the Hebrew Bible, and have written a book, Legal Friction: Interplay between Biblical Laws and Narratives, due to be published at the end of 2009. In addition to my poems that are on Poemhunter, many are on my blog, which is at gershonsversion.blogspot.com. I am the father of four children who are all above average."

Zie hier een gedicht dat op Poemhunter geplaatst werd (waarin ik de regel “deistically dissing” niet versta, maar misschien betreft het een typefout?):