Een licht dat schijnt… verschijnt op 7 mei

0
307

Adriaan Koerbagh's Een licht dat schijnt in duistere plaatsen, verschijnt niet, zoals in de voorjaarscatalogus van uitgever Vantilt te lezen was in april [cf. blog], maar volgens hun website op 7 mei 2014.

Dat lijkt me prima: laat eerst de activiteiten van de Maand van de Filosofie (april) maar voorbij zijn, zodat daarna alle licht kan vallen op Een licht.

Het zal, zo vernam ik, aangeboden worden aan Denker des Vaderlands, René Gude – kan die het meteen opnemen in de Sloterdijkiaanse actualiteit [Cf.]. Ik ben benieuwd of we over Koerbagh en zijn Licht iets gaan horen in De Wereld Draait Door.


Thema is dit jaar: mens en techniek. Spinoza komen we hierover nog niet tegen in de agenda met activiteiten; alleen dat Miriam van Reijen op 8 april bij de ISVW in Leusden zal spreken over: "De metafysica van Spinoza."
Omdat ik vrees dat we anders deze maand niets over Spinoza's prachtige parabel over de ontwikkeling van gereedschap en de parallel met de ontwikkeling van het gereedschap van de geest, het verstand, zullen horen, wijd ik er op deze eerste dag van de Maand van de Filosofie een apart blog aan.