Een enthousiaste mede-blogger met veel interesse in Spinoza

0
401

Toen ik gisteren eens de google-zoekfunctie naar blogs gebruikte, waarin ik uiteraard Spinoza ingaf, ontdekte ik de weblog op het Belgische seniorennet van Karel D'huyvetters. 

Hij is een 63-jarige gepensioneerd universiteitsambtenaar, was stafmedewerker studentenadministratie in Leuven, en woont in Werchter (Vlaams-Brabant, België).
Als zijn hobby’s geeft hij aan: “cultuur, literatuur, muziek, klokken, astronomie en tijdrekening, etymologie, koken, talen, levensopvatting, typografie en drukkunst, poëzie, kruiden, boeken, internet.” En: “mijn blog is mijn hobby, mijn uitlaatklep, mijn blik op de wereld, mijn intellectuele uitdaging, mijn contact met de buitenwereld. Ik hoop dat mijn lezers er ook iets aan hebben.” Hij is al vanaf januari 2006 bezig en publiceert flink.

Ik herken veel van mezelf. Hij is druk bezig met lezen van boeken. Veel van zijn boekenkeuze herken ik als die van mezelf. En ook is er verwantschap in waardering en kritiek. Hij geeft heel veel boekbesprekingen. Hier en daar op internet is een fraaie poëzie-vertaling van hem te vinden [b.v. hier, en ook op zijn weblog].

Maar waarom ik hem hier signaleer: hij ging steeds meer Spinoza ontdekken. Leest en recenseert boeken over Spinoza, waarover ook ik blogs heb, waarbij ik af en toe frappante overeenkomst in evaluatie bemerk en soms, m.n. wat Damasio betreft, grote verschillen.