Dr. Martin Saar, auteur van Die Immanenz der Macht – Politische Theorie nach Spinoza

0
346

Naar aanleiding van het blog dat ik vandaag maakte over het boek van Martin Saar, Die Immanenz der Macht – Politische Theorie nach Spinoza en vervolgens in aansluiting daarop het blog “Politiek als ‘Walking and Falling’”, vind ik het wel nuttig ook nog even een apart blogje met relevante informatie over Martin Saar te brengen; dit in aanvulling op een blog over hem dat ik al eerder, op 13 oktober 2012, maakte daar hij zou spreken op de najaarsvergadering van de VHS had ik “Even iets bij elkaar gezocht over dr. Martin Saar”.  Op 1 december 2012 sprak Martin Saar bij de VHS over: “The Immanence of Power: From Spinoza to "Radical Democracy".” Als het goed is ontvangen we nog dit jaar de Mededelingen van die lezing.

Saar is terughoudend in het brengen van zijn portretfoto op de pagina’s die er van diverse universiteiten van hem zijn [hier bij de Goethe Universität alsook hier, en hier een PDF van zijn publicatielijst bij de Universität Hamburg waar hij waarnemend hoogleraar was]. Maar in april vorig jaar is hij door een fotograaf gespot bij de zgn. Römerberggesprächen in Frankfurt am Main [cf.] die jaarlijks worden gehouden; die foto’s van vele deelnemers aan die bijeenkomst werden op Wikimedia gebracht en daarvan haal ik de zijne naar hier.

Van die zgn. Römerberggesprächen in Frankfurt op 28 april 2012 was het thema "Postdemokratie. Haben wir noch die Wahl?" Daarbij sprak Martin Saar over “Ohnmacht und Unfreiheit: Was ist Postdemokratie?” [programma PDF]