Denkweken "Filosoferen op Lesbos"

0
189

"Er zit meer filosofie in een fles wijn dan in alle boeken…"
                                                            [Louis Pasteur]

Deze uitspraak, die ik aantref op de website van Harry van den Bouwhuijsen "Filosoferen op Lesbos" (aldaar onder 'foto's'), sluit fraai aan op het vorige blog waarin ik een afbeelding van een fles wijn liet zien met notabene een Spinoza-label.
[Die uitspraak is uiteraard net zo onwaar, als dat we met deze fles de Ethica zouden krijgen of beter begrijpen… maar beide zijn wel grappig.]

Al enige malen heb ik gewezen op de drie cursussen die op Lesbos worden gegeven door resp. Jeroen Bartels, Miriam van Reijen en Harry van den Bouwhuijsen. In het blog van 25 november 2014 liet ik weten dat de cursus van Harry van den Bouwhuijsen nog niet elders op internet te vinden was, maar daar is verandering in gekomen door zijn website, waarop ik graag wijs.

In het blog van 3 januari 2015, waarin ik nog eens op deze Lesbos-cursussen wees, schreef ik dat verzocht werd om vóór 1 februari te reageren. Die datum was echter niet hard (slechts een wens): er kan nog ingeschreven worden – er is nog plaats, zo liet Harry mij weten.