Delftse Spinozakring

0
411

Al sinds 2009 bestaat er in Delft een Spinozakring, maar pas nu ontdek ik dat en wel aan dit fraaie en hoe toepasselijke Delftsblauwe tegeltje dat ze als hun embleem hebben genomen.

Er doen, zo lees ik hier op de website van de Raad van Kerken Delft, zo’n 15 enthousiaste deelnemers aan mee die met elkaar het gedachtegoed bestuderen van deze grote denker. Zij zijn meteen in het diepe gesprongen door zich te storten op zijn hoofdwerk, de Ethica. Dat zorgde voor vele nieuwe inzichten, herkenning, maar ook voor verschil van mening waardoor de eigen mening wordt aangescherpt. Na de Ethica volgde de Briefwisseling.

Voor het komende seizoen staat het Theologisch Politiek Traktaat op het programma. Het aardige van dit boekwerk is dat men het kan lezen zonder enige voorkennis van het denken van Spinoza. Kennis van de bijbel komt echter wel van pas. Inmiddels hebben zich vijf nieuwe mensen aangemeld, maar er kunnen altijd nog meer bij. Wilt u kennismaken met Baruch d’ Espinoza, laat het dan weten aan: 

Ds. Jurjen G. Fennema (T0152855055; E jgfennema@versatel.nl)

Data in 2012: do 4 okt, do 8 nov, ma 10 dec
Data in 2013: di 15 jan, do 7 mrt, do 4 apr, di 7 mei, wo 26 jun
Tijd: 20-22 uur. Locatie: de Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50, 2625 XN Delft