zaterdag, mei 25, 2019
Home Lifestyle De nieuwe reistrends voor 2012

De nieuwe reistrends voor 2012

0
25

Voor iedereen een gelukkig en gezond 2012 en wat ons betreft uiteraard veel reisplezier! 

Volgens een artikel in de krant De Standaard (http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111220_130) zouden dit de reistrends van het nieuwe jaar zijn en Verdita vindt dat met enige verbeelding (Knipoog) ons plekje daar perfect kan aan voldoen :

"Volgend jaar reizen we met z'n allen naar onbekende bestemmingen en willen we graag deelnemen aan het leven van de lokale bevolking. Dat beweert de organisatie van het Internationaal Vakantiesalon Vlaanderen. Hoewel de 34ste editie van het vakantiesalon pas in januari plaatsvindt, tekenen zich nu al enkele trends af die zich volgend jaar zullen verderzetten. Wij zetten ze op een rijtje:

Het massatoerisme is passé. Veel liever gaan we onbekende plekken ontdekken zoals Antarctica, Congo, Alaska, Servië en Oezbekistan.

Geef toe, Oezbekistan of Antartica… Merana in Piemonte klinkt even onbekend en exotisch, het woord massatoerisme moet hier nog uitgevonden worden én het ligt op amper een dagje rijden in plaats van hachelijke vliegtuigavonturen te moeten ondernemen.

We gaan back to basics en reizen liefst van al met de tent. Ons hectische leven doet verlangen naar een vakantie dicht bij de natuur, waarin mentale rust en persoonlijke groei centraal staan.

Oké, we hebben geen tenten maar modern ingerichte appartementen maar veel dichter bij de natuur of midden in de rust en het groen is moeilijk denkbaar, het hectische leven lijkt hier na amper één dag slechts een verre en slechte herinnering.

Sociale media hebben een grote impact op ons reisgedrag. We vertrekken niet zonder onze smartphone of iPad en maken gebruik van de apps die onze vakantiebestemming voorziet om onze activiteiten te plannen.

Bossen en heuvels, stilte en rust, lezen en ontspannen, allemaal goed en wel maar om toch enig contact met de 'buitenwereld' te kunnen onderhouden heeft elk appartement televisie mét BVN op de sateliet, een muziekinstallatie mét iPodaansluiting en uiteraard onbeperkt en gratis WiFi.

Duurzaam reizen doet het al een tijdje goed, maar wordt in 2012 steeds populairder. We willen de natuur zo min mogelijk belasten en deelnemen aan het leven van de lokale bevolking.

Wij trachten zo weinig belastend mogelijk onze gasten van alle comfort te voorzien en verwarmen op hout uit onze bossen, werken met zonnepanelen en zijn last but not least een biologische lavendelboerderij. Bovendien is ons dorpje niet gericht op toerisme en is de lokale bevolking dan ook nog dolenthousiast 'vreemde' gasten in het straatbeeld te zien. Zowel in het lokale winkeltje als in de plaatselijke kroeg worden onze gasten graag gezien en regelmatig zul je op wandelingen dorpelingen ontmoeten die je ratelend in het Italiaans verhalen vertellen over herten en everzwijnen.

De cultuur waarin we het meest geïnteresseerd zijn, is de lokale keuken van onze reisbestemmingen. De populariteit van kookprogramma's maakt dat we bestemmingen uitkiezen omdat je er lekker eten en heerlijke wijn vindt.

Dit laatste is uiteraard meer dan van toepassing, Piemonte is de bakermat van Italie als het om lekker eten en drinken gaat. Niet voor niets is hier de wereldvermaarde SlowFoodbeweging opgericht, overal vind je dan ook lokale trattoria's die de beste plaatselijke specialiteiten tegen zeer redelijke prijzen op je bord weten te toveren.

Om nog te zwijgen over de ontelbare heerlijke wijnproeverijen die mogelijk zijn, naast de twee paradepaardjes waar de ganse wereld Piemonte om benijdt, de Barolo en de Barbaresco wijn!

Het Internationaal Vakantiesalon Vlaanderen vindt plaats van 26 tot en met 30 januari in Antwerp Expo. www.vakantiesalon-vlaanderen.be

Je ziet, kom dit jaar naar onze agritursimo en je bent helemaal hip en modebewust, lol.

(Nicolas)