"come on"

0
391

Vrijdag was ik op een congres in Maastricht. Zo'n congres waar je liever niet wilt zijn, omdat je na vijf minuten al door hebt dat er niks nieuws wordt verteld. Zo'n congres waar alle sprekers een applaus krijgen zonder dat je weet wat ze nu eigenlijk staan te vertellen.
Dure power point presentaties met allemaal cijfers vermoeien mij. Ik wil hier snel weg.

Ik besluit dan ook met een leuke vrouwelijke collega wat te gaan eten in een cafetaria in Maastricht. Niet wetende dat er een voetbalwedstrijd gepland staat die avond. De plaatselijke trots, MVV, speelt tegen Go Ahead Eagles.
Nu heb ik niks tegen voetbalwedstrijden, in tegendeel: vroeger kon ik er erg van genieten.
Wanneer ik wil beginnen aan een lekkere portie patat, hoor ik op straat sirenes, kabaal, gescheld, blaffende politie honden.

Glasscherven vliegen om me heen.

Ik verlang op dat moment terug naar dat doodsaaie congres, waar het dus eigenlijk nog niet zó slecht toeven was.
Ik had beter moeten weten: wie gaat er nu eten in een cafetaria in Maastricht als er een 'simpel' voetbalwedstrijdje wordt gespeeld.

Ik tel de agenten snel: zo'n 35 stuks, ik zie zo'n 25 politiebusjes af en aan rijden.
"Come on MVV, Come on MVV………" schalt het luidt

In de krant las ik, 'the day after',  dat de schade wordt geschat op zo'n 0,5 miljoen euro (!!!), inclusief de politie-inzet. 

Zaterdag was ik  even op bezoek in een verpleegkliniek. Een oude vrouw lag te stinken in haar eigen urine. Niemand die het lijkt te zien.
Er is geen geld om haar te helpen, volgend weekend wordt immers weer gevoetbald.
"Come on MVV, Come on MVV………,"

Morris©