CHRONICON SPINOZANUM op internet

0
360

Gisteren ontving ik bericht dat op de website van de Russische prof. Andrey Maidansky de vijf nummers die van 1921-1927 verschenen van het CHRONICON SPINOZANUM van de in Den Haag gevestigde Societas Spinozanum gedigitaliseerd downloadbaar staan. Hij had die ontvangen van Dr. Frederick Choate, die hij daarvoor dankte, bij welke dank alle internationale Spinoza-liefhebbers zich van harte zullen aansluiten, denk ik. Zie op dit blog informatie over Chronicum Spinozanum en de inhoudsopgave van elk nummer.

De bestanden hebben een omvang van 6-12 mb en hebben de extensie djvu, die mij nog onbekend is (en die ik ook niet tegenkom in de lijst van bestandsextensies op wikipedia). Ik kan ze dus nog niet openen en moet op zoek naar het programma daarvoor. Ik weet inmiddels dat het staat voor scanned images. Misschien kan iemand een tip geven welk programma daarvoor nodig is? *) 

Advies: niet direct dubbelklikken (want dan wordt gevraagd naar LizardTech, terwijl u wellicht een andere djvu-lezer hebt); dus via de rechterknop direct naar uw pc downloaden)

Cover CHRONICON SPINOZANUMtomus primus (1921)
 
tomus alter (1922)

tomus tertius (1923)

tomus quartus (1924-1926)

tomus quintus (1927)

Of ga naar Caute.tr

 

*) inmiddels heb ik hier informatie en een djvu-viewer binnengehaald – en het lukt nu het blad door te bladeren (lezen vereist wel een brede talenkennis…).

Wat een goed intitiatief om de boekwerken, want dat zijn het, op deze wijze toegankelijk te maken.