Bordeauxse tentoonstelling Natura naturata

0
63

In het Musée d'Aquitaine, het Maison écocitoyenne en de Jardin botanique in Bordeaux loopt vanaf vandaag tot en met 13 maart 2011 een tentoonstelling onder de titel “Natura naturata.”

Zeven kunstenaars nodigen op die drie locaties het publiek uit "om hun relatie met de natuur te heroverwegen.” In het spoor van de door Spinoza beïnvloede Arne Naess en zijn ‘deep ecology’ willen de kunstenaars bereiken dat we "de natuur en natuurlijke waarden in het denken centraal te stellen."

Ze schijnen, hoewel de tentoonstelling Natura naturata is genoemd, toch vooral aandacht voor de ‘scheppingskracht’, de Natura naturans, te willen vestigen. Want de tentoonstelling Natura naturata biedt volgens Sud Quest: “een rustgevende kunstzinnige wandeling, die lijkt te suggereren dat er geen grotere kunstenaar dan de natuur is.”

 Tiens, tiens : pour les besoins de l'exposition Natura Naturata, un chêne a poussé dans le hall du Musée d'Aquitaine. Une œuvre de l'artiste Laurent « Lorenzo » Chiffoleau.  photo Sébastien Darsy

Een ‘gefossileerde’ eik van kunstenaar Lawrence 'Lorenzo' Chiffoleau in de lobby van het Musée d'Aquitaine