Bezoek aan Albufeira deel 3

0
15

Genietend op het terras De derde dag van mijn bezoek aan Albufeira staat in het teken van ontspanning en reizen. Tijdens het ontbijt heb ik een gesprek met een vertegenwoordiger van de sportfederatie Amersfoort en een gemeenteraadslid van deze zelfde stad. Daarna bezoek ik een kerkdienst. Om 11:00 uur hebben we de hele Barendrechtse delegatie uitgenodigd om op het plein van de oude stad iets met ons te drinken. Ik bedank de sporters voor hun sportieve deelname aan het toernooi en complimenteer hen met hun sportiviteit. Hier kunnen andere sporters een voorbeeld aan nemen. In het G-voetbal worden excuses gegeven als er aan een andere voetballer (meestal per ongeluk) een schop wordt uitgedeeld. Een van de Barendrechtse teams is met de 5e plaats in het toernooi wel 2e van de Nederlandse deelnemers geworden. Ook geen geringe prestatie!

De middag brengen Gert-Jan Bravenboer en Andy Bengsch en ondergetekende door met een wandeling door Albufeira. Tijdens deze wandeling evalueren we onze gesprekken met anderen en komen we tot de conclusie dat onze deelname aan deze trip absoluut meerwaarde heeft gebracht. We hebben de gemeente Barendrecht gerepresenteerd op de officiele momenten. De contacten die we gelegd en onderhouden hebben en de kennis die we hebben kunnen delen en hebben opgedaan met anderen zijn van belang.

Rond 16:00 uur vertrekt het busje naar de luchthaven van Faro. Rond middernacht ben ik weer thuis. Drie intensieve dagen, maar ik had ze niet graag gemist.