Bernard Susser’s ‘The Spinoza Quartet’ [2]

0
371

Bernard (Baruch) SusserNadat ik op mijn blog van 24 febr 2014 uitgebreid mijn impressie gaf van "Bernard Susser's 'The Spinoza Quartet': een aanrader voor Spinoza-liefhebbers, deze filosofische vertelling", gaf Klever een snibbige reactie dat ik hem zo de moeite bespaarde zich "in Susser's gekunstelde voorstellingen te verdiepen." Daarop reageerde ik met: "Ik hoop ooit nog eens van een ander hier of elders een leeservaring te mogen lezen."

Ik werd na vier maanden op mijn wenken bediend: gisteren gaf Mark Behets zijn boeiende en lezenswaardige reactie op Susser's boek.
Daar blogse reacties op blogs van ongeveer langer dan een maand geleden niet meer onder "laatste reacties" laat zien, maak ik in dit geval in een apart blog melding van die reactie. 

Deze was voor mij aanleiding om mijn bespreking weer eens te herlezen, waardoor ik dat boek weer bijna volledig in de geest terugkreeg. En zag dat het een goede bespreking was, die in Mark Behets' reactie een goed vervolg kreeg. Nogmaals hoop ik dat meer Spinoza-liefhebbers dit boek willen lezen. U zult er zeker plezier aan beleven.

Elders zag ik nog geen recensies. Amazon laat geen lezerservaringen zien; Lulu ook niet. Als dit Spinoza-weblog er toch niet was…