Hoe creëer je jouw unieke stijl? Lees onze tips!

0
415

Het is belangrijk om jouw eigen unieke stijl te kennen voordat je begint met het samenstellen van je garderobe. Heb je de voorkeur voor een bohemien stijl of toch liever een traditionele, minimalistische look? De keuze is aan jou. Hoe dan ook kun je een garderobe creëren waarmee je jouw persoonlijkheid aan de wereld toont. Hoe? Lees vooral ons artikel!

Mix en match is de sleutel tot een mooie garderobe

Ga voor flexibele kledingstukken die je gemakkelijk kunt mixen en matchen. Dit is hét geheim van een succesvolle gardero. Hou ook rekening met de volgende factoren:

Neutrale kledingstukken

Begin voor je basisitems met eenvoudige neutrale kledingstukken zoals zwart, wit, grijs en beige. Deze dienen in feite als het blanco canvas voor het toevoegen van kleurspatten en patronen.

Klassieke kleding

Investeer in klassieke stukken zoals een zwart jurkje, een wit overhemd met knopen, een getailleerde broek en een goed passend jasje. Ze vormen uiteindelijk het raamwerk van jouw garderobe.

Mix van texturen en materialen

Om je ensembles diepte te geven, voeg je texturen en materialen toe zoals denim, zijde, kasjmier en leer.

Veelzijdige accessoires

Kies items zoals een opvallende riem, een handtas van hoge kwaliteit en een tijdloze zonnebril die je bij verschillende outfits kunt dragen.

Matchende kleuren

Kies een kleurenschema dat elkaar aanvult om het makkelijk te maken om je items te integreren.

Uit hoeveel kledingstukken moet een garderobe bestaan?

Normaal gesproken bestaat uit een garderobe uit 30 tot 40 zorgvuldig gekozen items, waaronder kleding, schoenen en accessoires. Deze hoeveelheid biedt meer dan genoeg opties om te mixen en matchen én je behoudt altijd het overzicht.

Hoe creëer je een matchende outfit?

Een matchende outfit creëren is belangrijk. Op die manier maak je altijd een nette en goede indruk. Maar hoe doe je dat? Wij hebben een aantal tips voor je:

Tip 1: Zorg dat kleuren goed bij elkaar passen

Houd je aan het kleurenschema dat je hebt gekozen om ervoor te zorgen dat je kledingstukken naadloos bij elkaar passen. Voor een stijlvolle monochrome uitstraling draag je bijvoorbeeld een witte top met een zwarte broek en een beige blazer.

Tip 2: Kies voor laagjes

Laagjes is een geweldige techniek om alternatieve outfits te maken van dezelfde items. Probeer eens een warm vest over een overhemd te dragen of een basic wit t-shirt onder een onderjurk.

Tip 3: Speel met accessoires

Het veranderen van accessoires kan de uitstraling van een outfit in een handomdraai veranderen. Een opvallende ketting geeft stijl een anders effen ensemble en een breedgerande hoed bij een outfit zorgt voor een chique uitstraling